Categorieën
Geen categorie

Boek 1: Max en de familie Barker

Maximiliaan Charles Louis Pepín Derks Broeyls van Sytzama, kortweg Max, reist naar Groot Brittanië op verzoek van een hem onbekende oudoom om een moord op te lossen. Deze Cavendish heeft een botte man nodig, een terriër die nooit opgeeft. Dat Max van adel is komt goed uit; Engelsen zijn daar gevoelig voor.
Max leert John Johnson kennen die hem helpt te zoeken naar de moordenaar van Mary Barker. Max drijft John soms tot wanhoop, omdat hij nogal grof kan overkomen, zeker voor de keurige Britten. John probeert Max manieren bij te brengen, maar dat lukt hem niet erg.
Het speuren naar aanwijzingen gaat Max en John beter af. Is het de man van Mary Barker die haar om het leven heeft gebracht, of een van haar twaalf kinderen?

Één reactie op “Boek 1: Max en de familie Barker”

Max wordt naar Engeland gehaald om een moord op te lossen die 3 maanden ervoor is gepleegd. De Great Scotland Yard is nog geen steek verder. Max maakt kennis met agent John Johnson. Deze man blijkt een lopende encyclopedie te zijn en weet echt elke hoek van Londen op te noemen.

De zaak waar het om draait gaat over de vermoorde Mary Barker, die zoals in het dossier staat 12 kinderen heeft, en nog wat kinderen die dood zijn. Ze is vermoord door een insuline spuit. Maar wie heeft dit gedaan? Is het 1 van de vele kinderen, of toch vaderlief, die niet zo lief blijkt maar een compleet monster is.

Kortom een spannende detective, die nogal wat leuke feiten en weetjes van zowel Nederland en Engeland benadrukt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *